Image Image Image Image Image

 Vad gör en webmaster?

Jag erbjuder allt från en hel webbplats från början till slut, till den lilla uppdateringen ditt företag inte orkar, hinner eller vill sätta sig in i hur man gör.

Jag ”tar hand om” ditt företag och ser till att det är uppdaterat och syns på bästa möjliga sätt ut mot världen.

 

Psst!

Lägger du och ditt företag ner en förmögenhet på att marknadsföra er på gamla skolans vis, utan att kunderna strömmar in?

Vågar du lita på att jag sitter inne med svaret? 073-50 28 476

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top

To Top

Nyheter

23

Maj
2012

In Nyheter

By admin

Responsiv eller icke responsiv?

On 23, Maj 2012 | In Nyheter | By admin

Idag när fler och fler surfar på nätet genom sin telefon eller surfplatta känns frågan självklar för många. Vår sida ska vara responsiv!

Låt mig börja med att förklara uttrycket. Responsiv web-design innebär att

webbplatsen ändrar utseende beroende på vilken storlek på skärm man använder sig av.

Ni kanske har märkt att det ibland är en så kallad rullgardinsmeny istället för den klassiska horisontella? Att text och bilder har anpassats till fönstrets storlek för att du som användare ska slippa scrolla i sidled, zooma och att sidopaneler/sidebars har uteslutits helt eller flyttats ned?

Allt för att göra användarens vistelse på sidan så behaglig som möjligt. Många gånger innebär detta att man måste utesluta vissa element på sidan. Detta för att göra sidan så ”ren” och enkel att navigera som möjligt.

Detta märks framförallt på nättidningar som i sitt normalläge har otroligt många menyval både upptill och i sidopanelen. Att många annonser försvinner är för många inte speciellt negativt, men många gånger upptäcker jag mig själv leta efter menyval man gjort på den vanliga webbplatsen för att upptäcka att den uteslutits. Vad var det som avgjorde att just denna del inte skulle finnas med?

I slutändan scrollar jag ned, letar upp ”show full site” och nöjer mig med att blippa med fingrarna som en galning i utbyte mot all information jag från början ville ha.

Så bör man ha en responsiv webbplats? Ja och Nej! Det är förstås väldigt individuellt. Många hakar på trenden bara för att det just är en trend. Men upptäcker senare att det var den fullskaliga sidan som deras kunder efterfrågade. Men å andra sidan är det lättare och framförallt billigare att välja bort den funktionen i efterhand än att implementera den.

Jag har valt att ha min sida responsiv. Vad väljer du?